ניסיון של אלפי תלמידים שעברו - ללמוד מהצלחות
תגית: <span>גטו</span>

תגית: גטו

היודנראטים והדילמות לפני ובזמן ביצוע "הפתרון הסופי"

היודנראטים בגטאות  מייד בתחילת מלחמת העולם השנייה החליטו הנאצים להקים גטאות ( מחנות ריכוז) בשטחי הכיבוש באירופה, שינוהלו על ידי יודנראטים (מועצת היהודים). ההחלטה הזו נגזרה מאיגרת הבזק בספטמבר 1939.  היודנראטים פעלו בהתאם להוראות שקיבלו מהגרמנים, תפקידם היה למלא את כל ההוראות, לנהל את הגטאות, לפתור כל בעיה בגטו, תוך …

גטאות | לודז, קובנה, וורשה

היודנראטים בגטאות  מייד בתחילת מלחמת העולם השניה החליטו הנאצים להקים גטאות ( מחנות ריכוז) בשטחי הכיבוש באירופה, שינוהלו על ידי יודנראטים (מועצת היהודים). ההחלטה הזו נגזרה מאיגרת הבזק בספטמבר 1939.  היודנראטים פעלו בהתאם להוראות שקיבלו מהגרמנים, תפקידם היה למלא את כל ההוראות, לנהל את הגטאות, לפתור כל בעיה בגטו, תוך …

קידוש החיים

" קידוש החיים " חיי היומיום בגטאות היו  מאבק הישרדות יומיומי. מאבק ההישרדות נועד לספק את הצרכים הפיסיים הבסיסיים ( מזון, פרנסה, תברואה), וכן את הקיום המינימלי של צורכי הרוח. פעולות שנעשו בגטאות כדי להאבק ולקדש את החיים היו: היודנראטים פעלו להקים  מערכת חינוך אלטרנטיבית לזו שהנאצים סגרו, הם הקימו …

הקמת הגטאות וניהולם

הקמת הגטאות וניהולם הקמת הגטאות כתחנות מעבר וכפתרון ביניים, אפשר לגרמנים לפקח על היהודים דרך היודנראטים, אִפְשֶר ליצור הפרדה בין יהודים לבין ארים. הגרמנים השתמשו ביודנראט כדי שיהיה קל יותר לשלוט ביהודים. היודנראט היה כפוף לגסטאפו ופעל בתנאים קשים. מצד אחד, הוטל על היודנראט לנהל את חיי הגטו, לאפשר בו …

הגטאות 1939-1941

שלב הגטואיזציה (1939-1941) מינוי יודנראט ( מועצת יהודים), ההוראות לפעילות היודנראטים ניתנו על ידי  ריינהרד היידריך באיגרת הבזק (21/9/1939) ובהוראה מיוחדת של הנס פרנק – מושל הגנרל גוברנאמן (28/11/1939). איגרת הבזק של ריינהרד היידריך נועדה לנצל את הסמכות של המנהיגים היהודים, והפקודה של הנס פרנק חייבה את כל הקהילות לבחור …

הרובע היהודי

מבנה הרובע היהודי בפראג, הגטו מהמאה ה -12 עברה הקהילה היהודית להתגורר בנפרד מהאוכלוסייה הנוצרית, באיזור הישן של העיר – הרובע היהודי. הקהילה התארגנה סביב המוסד המרכזי – בית הכנסת, אלטנוישול בהמשך בית כנסת נוסף, בתים יהודים נבנו בקרבת בית הכנסת והרחוב נקרא- רחוב היהודים . בית קברות מרכזי שימש את …

הקהילה היהודית בפראג

היחס של השלטון ושל תושבי פראג הנוצרית אל היהודים היחס כלפי יהודי פראג במאה ה -16 היה מעורב, מצד אחד השלטון עודד את הנוכחות ואת הפעילות, בעיקר, הכלכלית של היהודים. מצד שני, אזרחי העיר – המעמד העירוני, ניסה לשכנע את השלטון לגרש את היהודים. למרות היחס הדואלי הזה, יהודי פראג …